Palma u Vječnom gradu

Povodom Stepinčeva u suradnji s Hrvatskom Crkvom sv. Jeronima AZBSI Palma od 7. do 9. veljače gostovala je u Rimu. U subotu, 8. veljače, pod dirigentskim ravnanjem Franje Klinara i uz orguljašku pratnju Hrvoja Trinkija održali smo koncert pod nazivom „In te Domine speravi”. Na repertoaru su se našle skladbe hrvatskih skladatelja, među kojima su V. Lisinski, A. Klobučar, A. Vidaković, K. Odak, F. Dugan, K. Kolb i mnogi drugi. Sljedećeg dana Palma je svojim pjevanjem uzveličala svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio kardinal Ladaria Ferrer, prefekt Kongregacije za nauk vjere, uz koncelebraciju pedesetak svećenika. Na Palminom misnom repertoaru bila je i praizvedba skladbe „Blaženik što danas”, tradicionalnog himna čije glazbeno autorstvo potpisuje Franjo Klinar.

Također, bili smo i na nedjeljnom Angelusu s papom na Trgu. Sv. Petra — prisustvovali smo papinom govoru o novozavjetnom citatu o svjetlosti svijeta i soli zemlje u izazovima našega vremena te smo sudjelovali u zajedničkoj molitvi.

Uživali smo u ljepotama Vječnoga Grada, posjetili smo brojne kulturne i povijesne znamenitosti, a cijelim nam putem nije nedostajalo ni pjesme ni smijeha.