O zboru

Akademski zbor Bazilike Srca Isusova „Palma“ zbor je s dugogodišnjom tradicijom čuvanja i izvođenja klasične sakralne glazbe, od gregorijanskog korala do djela suvremenih autora te okuplja uglavnom studente zagrebačkoga Sveučilišta. Temeljna je djelatnost zbora obogaćivanje nedjeljne liturgije u matičnoj Bazilici, no „Palma“ održava i brojne koncerte, sudjeluje na vjenčanjima i ostalim obredima, kao i na različitim natjecanjima i smotrama.
Neki od dosadašnjih najzapaženijih uspjeha zbora su prve nagrade i zlatne plakete na Natjecanju pjevačkih zborova u Zagrebu 1997., 1998., 2001., 2006. i 2008., 2018. godine, srebrna diploma na istom natjecanju 2016. godine, zatim zlato na Međunarodnom natjecanju „G.P. da Palestrina“ u Rimu i nagrada „Zlatni lav“ na Međunarodnoj smotri u Lavovu (Ukrajina) 1998. godine. Na X. festivalu duhovne glazbe „Cro patria“ u Splitu 2005. godine, zbor je osvojio drugu nagradu, „Srebrnu katedralu“, za najbolju izvedbu nove skladbe, 2006. godine „Palma“ je nastupila u finalu Festivala katedrala u Saint Quentinu (Francuska), a 2009. je godine zbor pobijedio na Međunarodnom festivalu pjevačkih zborova u Ohridu. Na XI. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova u Zadru 2018. godine, „Palma“ je osvojila brončanu plaketu.
Osim sudjelovanja na brojnim natjecanjima, zbor je ostvario niz suradnja, između ostaloga s Hrvatskim komornim orkestrom (Ivan pl. Zajc, Missa solemnis), Varaždinskim komornim orkestrom i Mostarskim simfonijskim orkestrom (W.A. Mozart, Requiem), Simfonijskim orkestrom HRT-a (A.L. Webber, Requiem), Zagrebačkim solistima i Simfonijskim puhačkim orkestrom Hrvatske vojske (A. Vilardi, Judas), Simfonijskim orkestrom HRT-a i Akademskim zborom I.G. Kovačić (G. Verdi, Quattro pezzi sacri), Hrvatskim baroknim ansamblom (M.A. Charpentier, Te Deum i D. Zipoli, Missa a San Ignazio) te sa puhačkim ansamblom orkestra HNK u Zagrebu (A. Bruckner, Misa u e-molu).
Od 2015.godine zbor vodi Franjo Klinar.