Tužna obavijest

U utorak 20. listopada 2015. iznenada je preminuo u Gospodinu, okrijepljen svetim sakramentima, pater Danijel Koraca, isusovac, u 38. godini života, 19. godini redovništva, i 9. godini svećeništva.
P. Danijel Koraca rođen je u Rijeci 24. travnja 1978. godine. Nakon završene osnovne škole u rodnome gradu, upisao je, kao isusovački kandidat, Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju u Zagrebu. Živio je u sjemeništu “Augustin Bea” na Fratrovcu do 1997., kada je stupio u Družbu Isusovu u kojoj je prošao redovitu formaciju: dvije godine novicijata u Splitu, studij filozofije u Zagrebu, dvogodišnju pastoralnu praksu na župi sv. Ignacija u Sarajevu te studij teologije u Zagrebu. Nakon svećeničkog ređenja 23. lipnja 2007. godine, kroz dvije godine je vršio službu župnog vikara u župi Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu. 2009. poslan je na studij liturgike na Papinski liturgijski institut u Rimu, gdje je magistrirao 2011. te doktorirao 12. siječnja 2015. s tezom “Dragutin Kniewald i Martin Kirigin, OSB. Dvojica predvodnika liturgijske obnove u Hrvatskoj.” Nakon povratka sa studija počeo je predavati na Filozofsko-teološkom institutu i Filozofskom fakultetu Družbe Isusove. Imenovan je i generalnim tajnikom Fakulteta. Ujedno je postao duhovnik bogoslova u Kući odgoja “P. Ante Gabrić” na Fratrovcu i duhovnik Akademskog zbora Palma.
Ispraćaj dragog pokojnika će biti u ponedjeljak 26. listopada 2015. u 11:40 na groblju Mirogoj u Zagrebu, a sprovod s misom istoga dana na Gradskom groblju u Opatiji u 16:00 sati. Zadušnica u Zagrebu će biti slavljena istoga dana nakon ispraćaja u 12:45 u crkvi Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu.